ליעוץ ומידע






052-2510683   052-2575500

ספורי הרזיה

ירון, תל אביב

הבנתי שאפשר להחזיר את איכות החיים וכנראה גם להאריך אותם...
קרא את המשך הסיפור...

ענת, רעננה

בלי טירונות, בלי יסורים
קרא את המשך הסיפור...

פרי, רמת השרון

ב"חושבים רזה" הרגשתי שהגעתי הביתה
קרא את המשך הסיפור...

אהרון

אהרון

הכל התחיל בגלל זוג מכנסיים
קרא את המשך הסיפור...

שלמה, תל אביב

אם אני הצלחתי גם אתם תוכלו
קרא את המשך הסיפור...

קרא עוד...

טיפים לבישול בריא

טיפים לבישול בריא 
כמעט כולנו אוהבים לבשל, אבל לא באמת יודעים איך להפוך את הבישול שלנו ליותר בריא, מזין ונבון. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לבשל ולאפות בצורה נכונה יותר ויזרו לכם לחסוך כמויות אדירות של קלוריות כבר בזמן ההכנה.

 העדיפו צרות בישול ללא צורך בשמן כגון צלייה, גריל או בישול על אש גבוהה.
 בעת בישול ירקות העדיפו את שיטת האידוי ולא בישול או הרתחה כך תוכל לשמר טוב יותר את הויטמינים המצויים בירקות.
 נסו בחלק מהמתכונים להשתמש בשמן בצורת תרסיס – לא בתרסיסים המוכנים, אלא הכינו עצמכם באמצעות מיכל להשקיית
    עציצים ושמן, כך תחסכו לעצמכם כמות משמעותית של שמן במתכון.
 העדיפו שימוש במלח ולא באבקת מרק המכילה מונוסודיום גלוטמט שהיא חומצת אמינו מתועשת המצטברת ומזיקה לבריאות.
 קצצו בכמויות המלח, אל דאגה, ניתן לקצץ עד חצי בכמות המלח בלי לפגוע בטעם – פצו על כך באמצעות תבלינים טבעיים אחרים.
 בעת הכנת בשר או דג היפטרו משאריות העור עוד לפני תהליך הבישול. העור מכיל כמויות גדולות של שומן המופרש ממנו בעת 
    תהליך הבישול - כך תוכלו לחסוך בכמות רבה של שומן במתכון.
 בהכנת עוגות ועוגיות ללא צורך בהקצפה ניתן להחליף את כמות הסוכר באותה כמות בדיוק באמצעות תחליף סוכר המכיל
   סוכרלוז (סוכר דיאט/ סוכר לייט), במידה וצריך הקצפה ניתן להקציף עם 1-2 כפות סוכר ואת שאר הכמות להוסיף בצורת התחליף.
 בהכנת עוגות ועוגיות ניתן להחליף כמחצית מכמות השמן באמצעות רסק תפוחים (יש גם דיאט), ההחלפה תיתן בדיוק את אותו 
   אפקט מבלי לפגוע באיכות, טעם או גובה העוגה.
 במתכוני עוגות ועוגיות ניתן להחליף מחצית מכמות הקמח הלבן בקמח מלא כך המתכון יכיל יותר סיבים תזונתיים. 
    זכרו שימוש בלעדי בקמח מלא הופך את מוצר האפייה לדחוס יותר וכבד יותר.
 נסו להחליף את הגבינות השמנות שבמתכון לגבינות עד 5% שומן. במידה והמתכון דורש שמנת מתוקה השתמשו בשמנת 10%, 
    פעמים רבות אפשר אף להחליף חצי מכמות השמנת בחלב 3%.
 זכרו - אפשר להמשיך להנות מבישול ואפייה גם בדרך בריאה ונבונה יותר.